Informació ciutat de Cerdanyola del Vallès

Cerdanyola demana ajuda urgent per a la desinfecció interior de les residències de gent gran

La majoria dels ajuntaments del Vallès Occidental, a través del Consell Comarcal, han demanat ajuda urgent per a la desinfecció interior de les residències de la comarca. A través d’una carta adreçada al conseller de Treball, Afers socials i Família, Chakir El Homrani, el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, sol·licita que es prenguin les mesures per poder desinfectar les residències de gent gran amb urgència per minvar el perill d’un contagi massiu per la Covid-19. La petició la fan els ajuntaments de Cerdanyola, Terrassa, Sabadell, Montcada i Reixac, Barberà del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Matadepera, Castellbisbal, Castellar del Vallès, Viladecavalls, Badia del Vallès, Rubí i Polinyà.

Des dels ajuntaments del Vallès Occidental es considera que s'està vivint una situació molt preocupant a l’entorn de les residències de gent gran.  En moltes d’elles s’estan produint casos positius de la Covid-19 que posen en risc la resta de persones. Així mateix preocupa el nombre de defuncions en determinats centres de la comarca.

Des dels ajuntaments s’ha incrementat i intensificat les mesures de neteja dels exteriors de les residències de gent gran. Així mateix, junt amb el Consorci de Residus, s’ha implantat un sistema especial de recollida de residus que recull només a les residències i que fa un tractament especial dels residus. Els ajuntaments, però,  consideren que ara cal actuar en la seva desinfecció interior amb urgència i amb la màxima efectivitat.

  • Publicat a Ciutat

Les impressores 3D del Casal de Joves fabricaran mascaretes de protecció per als hospitals

Cerdanyola continua mostrant la seva solidaritat i responsabilitat amb la situació excepcional que vivim. Les impressores 3D del Casal de Joves Altimira van deixar ahir l’equipament del passeig del Pont per sumar-se a la iniciativa de l'Associació EsplaiTech amb la col·laboració de l’institut Forat del Vent per fabricar material de protecció amb destinació als hospitals i els centres d’atenció que atenen la crisi de la Covid-19. La cessió de les màquines va anar acompanyada dels materials plàstics que les màquines empren per a fabricar les proteccions. La integració de les impressores 3D del Casal de Joves incrementarà la capacitat del centre per fabricar mascaretes de protecció.

Les primeres mascaretes fabricades a Cerdanyola del Vallès amb impressores 3D de l'institut Forat del Vent i la col·laboració de veïnat de Barberà del Vallès i de l’establiment Abacus de Sabadell ja han arribat a l’Hospital Parc Taulí. El personal de la 9ª planta de l’hospital, agraïa amb una foto col·lectiva el suport i les proteccions cerdanyolenques.

 

  • Publicat a Ciutat

8 nous positius de Covid-19 a Cerdanyola en 24 hores

Cerdanyola té avui vuit casos positius confirmats més que ahir i suma un total de 171. El departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa una web on ofereix una informació actualitzada diàriament sobre la situació de la pandèmia de la COVID-19 a Catalunya. Aquesta web inclou mapes interactius i dades dinàmiques per conèixer les darreres informacions que recull el sistema de salut català. El nostre municipi compta amb dues àrees bàsiques de salut (ABS), Cerdanyola 1 i Cerdanyola 2 , a més d'una àrea bàsica compartida amb Ripollet. Les persones afectades actualment, segons aquestes dades, són:

- Cerdanyola 1 (Serraperera): 72
- Cerdanyola 2 (Canaletes-Fontetes): 68
- Cerdanyola-Ripollet (Farigola): 31

  • Publicat a Ciutat

El govern municipal subvencionarà a les empreses el 100% de les taxes d’escombraries i de terrasses

Els empresaris i comerciants reclamaven més mesures i ara l’Ajuntament de Cerdanyola ha anunciat noves iniciatives dirigides als comerços i indústries afectats per l’estat d’alarma.

Aquests ajuts es concreten en la subvenció per un import equivalent a la taxa per la recollida de residus comercial i la taxa per l’ocupació de la via pública de taules i cadires pel període comprés entre la finalització de l’estat d’alarma i final d’any. Aquestes mesures s’afegeixen a les que ja va aprovar l’executiu local el 19 de març i que contemplen l’exempció de la taxa per la recollida de residus a aquelles activitats comercials i industrials que no poden obrir al públic proporcional al període en el qual no es pugui exercir l’activitat, el descompte en la taxa d’ocupació de l’espai públic de terrasses de bars i restaurants, proporcionals al període en el qual no es pugui exercir l’activitat, l’ajornament del cobrament de l’impost d’estades a establiments turístics (IEET) fins a setembre de 2020 com a suport al sector turístic i un descompte en la taxa de paradistes dels Mercats Municipals proporcional al període en el qual no es pugui exercir l’activitat en cas de tancament forçós de la parada. “Els serveis econòmics treballen per habilitar els recursos que permetin cobrir aquests ajuts i d’altres aprovats anteriorment, així com tot l’important paquet econòmic dedicat directament a la ciutadania que ho necessita”, remarca el consistori.

Des de Cerdanyola Comerç i Serveis valoren positivament les noves mesures. “És un pas endavant en ajudes a comerç i restauració. Per exemple, calculem que, de mitjana, cada comerç s’estalviarà uns 75 euros anuals en la taxa de residus”, assegura el president de l’entitat, Xavi Olivé. Però demana més mesures perquè “darrera de cada comerç hi ha una persona i una familia”. Concretament, sol·liciten a l’Ajuntament que es paguin les factures ja emeses i pendents de pagar als proveïdors locals. “El sector demana liquiditat”, afegeix Olivé. I no oblida que “quan tot això passi” necessitarem una “gran política comercial a la ciutat”.

  • Publicat a Ciutat

El coronavirus suspèn també la festa del Roser de Maig

“Malauradament i com a conseqüència de la greu crisi sanitària que estem travessant us informem de la suspensió de la Festa Major del Roser de Maig Cerdanyola 2020”. Amb aquest text l’Ajuntament feia públic en la segona setmana de confinament que la ciutat es queda sense festa major. I en la tercera setmana de confinament, Cerdanyola, com la resta de l’Estat espanyol, només compta ja amb les activitats essencials després que el govern central endurís fins al 9 d’abril les mesures de confinament. 

  • Publicat a Ciutat

La pol·linització primaveral arribarà abans i serà més forta de l’habitual

Els experts reclamen diferenciar els símptomes de l’al·lèrgia amb els del covid-19. La febre, habitual en els malalts per coronavirus, rarament apareix en els processos al·lèrgics

Les pol·linitzacions d’aquesta primavera i estiu començaran uns dies abans de l’habitual a Catalunya i seran importants, amb nivells per sobre de la mitjana des de 1994, la qual cosa pot causar també un augment de les al·lèrgies. Així ho indiquen les previsions dels nivells de pol·len i espores en l’atmosfera a Catalunya per als pròxims mesos fetes públiques aquest dimecres per investigadors de la Xarxa Aerobiológica de Catalunya (RAC) de l’ICTA-UAB i del Departament de Biologia Animal, Biologia Vegetal i Ecologia de la UAB.

Aquest escenari només variaria si les temperatures pugessin de forma sobtada, provocant l’esgotament avançat de la floració, i si les pluges es concentren a les hores diürnes quan les flors estan obertes. Els alts nivells de pol·len doncs fan preveure una primavera complicada per les persones amb al·lèrgies. Aquí, els experts fan una crida a diferenciar els símptomes de les al·lèrgies dels que produeix el covid-19. Els principals símptomes descrits en la COVID-19 són febre (88,7-91,7% dels pacients), tos seca (67,8-75%), que pot arribar a irritar la faringe ocasionant faringitis, cansament (75%) i dificultat per respirar, a vegades acompanyada de sensació d’opressió toràcica. Els símptomes gastrointestinals, tot i no ser tan freqüents, també poden aparèixer. En el cas de que els símptomes respiratoris siguin ocasionats per patologia al·lèrgica, rarament apareix febre ni símptomes gastrointestinals i predominaran la mucositat i la congestió nasal, molt menys freqüents en el cas de la COVID-19. Els pacients al·lèrgics al pol·len, especialment al de la parietària, poden tenir prurit (no dolor) al paladar i/o a la gola.

Si sóc al·lèrgic, tinc més risc de patir infecció per SARS-CoV-2 / COVID-19?

Les principals malalties associades a aquesta infecció sembla que serien la hipertensió arterial (30%), la diabetis mellitus (12,1%), les malalties cardiovasculars o la malaltia pulmonar obstructiva crònica (en menor freqüència 1,4 %). Per tant, ara per ara no s’ha demostrat que les malalties al·lèrgiques i l’asma siguin factors de risc per patir la infecció per SARS-CoV-2 / COVID-19.Durant el brot de SARS a Singapur o Hong Kong no es va observar un augment de les re-aguditzacions d’asma. Això es va atribuir als canvis en l’estil de vida de les persones asmàtiques: tancament d’escoles, mesures de prevenció i ús de mascaretes, entre d’altres. Ara bé, com que les infeccions respiratòries, especialment les víriques, poden ser desencadenants de crisis d’asma, cal extremar les mesures de prevenció. És molt important no descuidar el tractament antiasmàtic de base per tal que l’asma estigui ben controlada.

La primavera podrà frenar la COVID-19?


Si bé la majoria de virus, incloent alguns tipus de coronavirus, frenen la seva activitat quan les temperatures augmenten, en el cas de la COVID-19, actualment encara no existeixen evidències d’aquest fet ja que a països com Singapur s’hi han registrat casos tot i haver-hi temperatures i humitat altes.

- Redacció

  • Publicat a Ciutat
Subscripció a aquest canal RSS

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C