Informació ciutat de Cerdanyola del Vallès

El COPC posa a l'abast de la ciutadania un telèfon d’assessorament psicològic

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) ha habilitat un telèfon d’assessorament psicològic -659 584 988- on professionals experts en emergències atenen la ciutadania que presenti malestar emocional, a causa de la situació actual. Així, es fa una primera contenció per redirigir-los després als diferents serveis d’atenció psicològica existents. L’horari d’atenció és de 9 a 20 hores, inclosos caps de semana. i el telèfon de contacte és: Aquest telèfon és d'ús exclusiu per a persones que necessitin el servei d'assessorament psicològic i es prega abstenir-se de trucades amb altres finalitats per garantir el correcte funcionament del servei.

  • Publicat a Ciutat

La PAH Ripollet-Cerdanyola exigeix la suspensió dels lloguers

Són moltes les famílies que per “la crisi econòmica derivada del coronavirus no podran fer front al pagament del seu lloguer”. Per aquest motiu diferents agents pel dret a l’habitatge digne –entre elles la PAH Ripollet-Cerdanyola- han decidit “exigir la suspensió del pagament del lloguer i organitzar la resposta recollint els casos que es troben en aquesta situació per informar-los dels seus drets i lluitar col·lectivament”. En aquest sentit, les organitzacions impulsores de el Pla de Xoc Social consideren que el reial Decret-llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l'impacte econòmic i social de l'COVID-19 “es queda molt curt en la protecció de la majoria de la societat i, especialment, de la classe treballadora”. Fins ara ja s'han recollit més de 1.000 casos només a Catalunya a través del formulari de la web suspensionalquileres.org.

L’AMB DEIXARÀ DE COBRAR ELS LLOGUERS DE PISOS I LOCALS DE L’IMPSÒL DURANT DOS MESOS

L’AMB, a través de l’IMPSOL, ha acordat establir una moratòria per al cobrament dels lloguers de pisos i locals durant els mesos d’abril i maig amb l’objectiu de pal·liar els efectes de la COVID-19 sobre famílies, empreses i comerços. Aquesta decisió s’ha comunicat a través d’una carta a tots els llogaters dels pisos i locals que l’IMPSOL té a la metròpolis de Barcelona. En cas que la situació excepcional de paralització de les activitats derivada de la COVID-19 s’allargui, es considerarà fer una pròrroga de la moratòria. Quan se superi l’actual situació, s’atendran els casos de les famílies més vulnerables per a les quals sigui impossible pagar totalment o parcialment el lloguer.

  • Publicat a Ciutat
Subscripció a aquest canal RSS

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C