Informació ciutat de Cerdanyola del Vallès

L’Ajuntament aprova mesures econòmiques i fiscals de resposta al COVID-19

L’Ajuntament de Cerdanyola ha aprovat un paquet de mesures econòmiques i fiscals de resposta a la situació d’emergència generada pel COVID-19. A més de la mobilització de 450.000 euros per donar resposta a emergències socials, també es contempla l'exempció de la taxa per la recollida de residus a aquelles activitats comercials i industrials que no poden obrir al públic proporcional al període en el qual no es pugui exercir l'activitat, descompte en la taxa d'ocupació de l'espai públic de terrasses de bars i restaurants, proporcionals al període en el qual no es pugui exercir l'activitat i l'ajornament del cobrament de l'impost d'estades a establiments turístics (IEET) fins a setembre de 2020 com a suport al sector turístic. El consistori també farà un descompte en la taxa de paradistes dels Mercats Municipals proporcional al període en el qual no es pugui exercir l'activitat en cas de tancament forçós de la parada, abonament en el pròxim rebut de les quotes corresponents al període d’aturada de l’activitat d'equipaments municipals (Escola de Música Municipal, abonament Xarau, Curs trimestral Xarau, Abonament PEM Guiera, Curs trimestral PEM Guiera, Guixeta anual PEM Guiera, Guixeta trimestral PEM Guiera, Cursos Ateneu, Escoles Bressols Municipals) i la gratuïtat de la zona blava durant la vigència del Decret d’Alarma.

  • Publicat a Ciutat

Salut crea ‘app’ per detectar nous casos de coronavirus a Catalunya

Nova aplicació per a dispositius mòbils permet fer un seguiment de l’evolució de la pandèmia del coronavirus a Catalunya. La nova eina tecnològica, l’app StopCovid19Cat, contribuirà a detectar la malaltia, fer un seguiment dels pacients, veure com evoluciona la pandèmia a Catalunya i afavorir la presa de millors decisions.

Els ciutadans es poden descarregar aquesta app i, després d’un senzill procés d’acreditació, podran controlar el seu estat de salut sense haver de sortir de casa, mantenint el confinament i sense tensionar els serveis sanitaris. L’app ajudarà les persones que presenten algun símptoma específic de COVID (febre, tos, dificultat respiratòria o malestar general, entre d’altres) per mitjà d’un senzill test, que proporcionarà la informació necessària.

La directora de l’Àrea de ciutadania del Servei Català de la Salut, Rosa Romà, ha recalcat que la informació que es bolcarà a l’APP serà “totalment encriptada” i “permetrà elaborar un perfil de pacient en relació a les seves simptomatologies”. També hi constarà si té patologies prèvies o bé si està en procés de gestació o de postpart. D’aquesta manera, Romà ha remarcat que “els ciutadans podran rebre una atenció específica per la seva situació i evolució del seu estat de salut”. El sistema de salut rebrà aquesta informació i cadascun dels dispositius assistencials faran les accions més necessàries per tal que la persona rebi la millor atenció. En el cas de les persones lleus però amb situació de risc, i en el de les persones greus, s’activaran diferents dispositius sanitaris: entre d’altres, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) o l’atenció primària,  per poder atendre el pacient de forma adequada.

L’app també permet fer un seguiment en el temps dels pacients, amb la qual cosa s’obtindrà un coneixement major sobre l’evolució de la pandèmia a tot el país i de forma localitzada per població.

Tancat l’ambulatori de Fontetes: les urgències dels veïns s’atenen al CAP Canaletes

L’Institut Català de la Salut (ICS) ha tancat fins a nou avís l’ambulatori de Les Fontetes com a mesura de reorganització davant la situació provocada pel coronavirus. En cas d’urgències, el veïnat ha de dirigir-se al Centre d’Atenció Primaria de Canaletes (passeig d’Horta, 17) de 8 a 20 hores. També es pot contactar a través dels telèfons 935 910 740 o 937 284 444. Per a urgències fora d’aquest horari es pot trucar al 061.

  • Publicat a Ciutat
Subscripció a aquest canal RSS

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C