Informació ciutat de Cerdanyola del Vallès

El curs comença amb normalitat també a l’escola Carles Buïgas

Finalment uns quasi 10.000 infants i joves (502 a les escoles bressol i llars d’infants, 5.343 a les escoles d’infantil i primària, 3.786 a ensenyament secundari obligatori i 712 a Batxillerat) iniciaven el curs escolar 2019-20 sense cap incidència. Fins i tot la normalitat va ser la protagonista a l’escola Carles Buïgas, on a tres dies de l’inici de curs l’obertura de portes no estava garantida. “Tot i que encara queden coses a fer, el que resta és compatible amb el desenvolupament de l’activitat escolar”, explicava l’alcalde Cordón als mitjans de comunicació, a qui també anunciava que el consistori emprendrà mesures contra l’empresa responsable del desamiantat al centre per diverses negligències.

QUÈ HA PASSAT AMB UNES OBRES QUE SÓN COMPETÈNCIA DE LA GENERALITAT?
“L’empresa ha estat completament negligent. No atribuïm les culpes a la Generalitat, sinó a l’empresa”, remarcava el batlle, que explicava que les obres van començar més tard del previst, ja que el desamiantat havia de començar a inicis d’agost però no va  iniciar-se fins a mitjans de mes. A més, les obres de substitució de la teulada de fibrociment es van veure afectades per la intensa pluja que va caure sobre Cerdanyola a finals del mes d’agost. “Aquell dia l’escola es trobava completament descoberta i l’empresa no es va preocupar en protegir la coberta, amb la qual cosa, va ploure dins del centre”, explica Cordón. Poc després, la pluja del 5 de setembre tornava a afectar l’interior perquè encara quedava una part sense cobrir. “Després d’això arribes a un punt de cabreig i desesperació perquè estàvem mobilitzant els serveis de l’Ajuntament per fer una feina que no els tocava, i aquí ningú responia”, apuntava l’alcalde.
Malgrat que l’alcalde confirma que, tot i que falten acabar alguns treballs, aquests són “compatibles amb el desenvolupament de les classes”. I una vegada s’ha garantit que tot està correcte al centre, el govern ha decidit que es prendran les accions que creguin oportunes contra una empresa que ha estat “negligent”, anunciava Cordon. “L’Ajuntament no era competent en aquesta obra, però hem estat a sobre des del primer dia. Ens hi hem hagut de posar de valent amb molts serveis implicats perquè l’escola Carles Buïgas iniciés el curs amb normalitat”, destacava el batlle.

QUEDA PENDENT EL DESAMIANTAT DE L’ESCOLA BELLATERRA

El desamiantat sí que ha quedat pendent a l’escola Bellaterra, on s’ha de treure el fibrociment de l’edifici del gimnàs. En aquest sentit, el regidor d’Educació, David González; explicava el motiu del no inici de les obres: “En aquesta qüestió entren en conflicte Serveis Territorials i la Universitat Autònoma perquè l’edifici forma part de la UAB i no és de titularitat intramunicipal. Serveis Territorials vol aclarir aquest tema abans de començar les obres”.

AJUTS A L’ESCOLARITZACIÓ
D’altra banda, l’Ajuntament de Cerdanyola ha destinat 448.006,77 euros a ajuts a l’escolarització. Sense tenir en compte la convocatòria extraordinària d’aquest, s’han atès 559 sol·licituds.

Aquest estiu l’Ajuntament ha realitzat diverses obres als centres educatius. A l’escola Municipal de Música s’ha fet la insonorització de la sala de combo, la substitució dels fals sostres de les aules i la substitució de les portes de les aules. També s’ha pintat l’Escola Saltells, s’ha refet la instal·lació d’aigua de l’espai on es fa l’acollida de l’Escola Les Fontetes, s’ha plantat grama al pati de l’Escola Xarau i s’han refet els lavabos de l’Escola Bellaterra. Els treballs que queden pendents són la substitució de les portes d’entrada de Les Fontetes, el terra de seguretat de cautxú de Xarau i la reparació de la tanca exterior de l’edifici d’educació infantil de l’Escola Municipal La Sínia.

  • Publicat a Ciutat
Subscripció a aquest canal RSS

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C