Informació ciutat de Cerdanyola del Vallès

El CB Cerdanyola al Dia es renova amb ambició i els peus a terra

Fins al 28 de setembre no comença la lliga de Copa Catalunya, però el CB Cerdanyola al Dia ja ha presentat els quatre fitxatges del primer equip. Jordi Vilavella, Jordi Costa, Jan Peiró i Hugo Clement són les noves de l’equip que entrena Jordi Cornellà. Un conjunt que, com es va repetir a la presentació, combina experiència i joventut.

Gaudir jugant a bàsquet, fer pinya i anar partit són els objectius d’uns fixatges que arriben amb ganes i il·lusió a Cerdanyola. “Tenim el material humà que volíem tenir, però la Copa Catalunya és una competició molt dura”, explicava el director tècnic de l’entitat, Jordi Balaguer. “El primer objectiu és la salvació i si al final podem estar entre els millors ja es veurà”, coincidia Balaguer amb el president del club, Josep Maria Blanco. Des del club s’explicava que amb els nous fitxatges s’ha buscat rejovenir la plantilla que lideren Tena i Antón i posar “un pèl més d’ambició”.
El base Jordi Costa prové del Sant Nicolau de Sabadell i d’ell destaca la intensitat defensiva. “Tenim bona relació entre nosaltres, ara hem de trobar una bona dinàmica i treballar per estar a dalt”, explicava.  L’ala-pivot Jan Peiró arriba al club verd procedent de la Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) i tot i la seva alçada assegura que  el seu punt fort és la velocitat. Per la seva banda, el base Jordi Vilabella, fins ara jugador de l’Sferic Terrassa, explicava a la premsa que vol “ajudar en qualsevol rol que requereixi l’equip”. L’última incorporació, Hugo Clement ve de jugar a lliga EBA amb el JAC Sants: “Crec que puc d’ajudar a l’equip “en rebot, defensa i llançament de tres”.

OMPLIR GUIERA
Però si un objectiu important té l’equip és omplir el PEM Guiera, segons anunciava Balaguer. “Hem de jugar bé perquè la gent ens vingui a veure. L’equip necessita l’escalf de l’afició”.

  • Publicat a Esports

El curs comença amb normalitat també a l’escola Carles Buïgas

Finalment uns quasi 10.000 infants i joves (502 a les escoles bressol i llars d’infants, 5.343 a les escoles d’infantil i primària, 3.786 a ensenyament secundari obligatori i 712 a Batxillerat) iniciaven el curs escolar 2019-20 sense cap incidència. Fins i tot la normalitat va ser la protagonista a l’escola Carles Buïgas, on a tres dies de l’inici de curs l’obertura de portes no estava garantida. “Tot i que encara queden coses a fer, el que resta és compatible amb el desenvolupament de l’activitat escolar”, explicava l’alcalde Cordón als mitjans de comunicació, a qui també anunciava que el consistori emprendrà mesures contra l’empresa responsable del desamiantat al centre per diverses negligències.

QUÈ HA PASSAT AMB UNES OBRES QUE SÓN COMPETÈNCIA DE LA GENERALITAT?
“L’empresa ha estat completament negligent. No atribuïm les culpes a la Generalitat, sinó a l’empresa”, remarcava el batlle, que explicava que les obres van començar més tard del previst, ja que el desamiantat havia de començar a inicis d’agost però no va  iniciar-se fins a mitjans de mes. A més, les obres de substitució de la teulada de fibrociment es van veure afectades per la intensa pluja que va caure sobre Cerdanyola a finals del mes d’agost. “Aquell dia l’escola es trobava completament descoberta i l’empresa no es va preocupar en protegir la coberta, amb la qual cosa, va ploure dins del centre”, explica Cordón. Poc després, la pluja del 5 de setembre tornava a afectar l’interior perquè encara quedava una part sense cobrir. “Després d’això arribes a un punt de cabreig i desesperació perquè estàvem mobilitzant els serveis de l’Ajuntament per fer una feina que no els tocava, i aquí ningú responia”, apuntava l’alcalde.
Malgrat que l’alcalde confirma que, tot i que falten acabar alguns treballs, aquests són “compatibles amb el desenvolupament de les classes”. I una vegada s’ha garantit que tot està correcte al centre, el govern ha decidit que es prendran les accions que creguin oportunes contra una empresa que ha estat “negligent”, anunciava Cordon. “L’Ajuntament no era competent en aquesta obra, però hem estat a sobre des del primer dia. Ens hi hem hagut de posar de valent amb molts serveis implicats perquè l’escola Carles Buïgas iniciés el curs amb normalitat”, destacava el batlle.

QUEDA PENDENT EL DESAMIANTAT DE L’ESCOLA BELLATERRA

El desamiantat sí que ha quedat pendent a l’escola Bellaterra, on s’ha de treure el fibrociment de l’edifici del gimnàs. En aquest sentit, el regidor d’Educació, David González; explicava el motiu del no inici de les obres: “En aquesta qüestió entren en conflicte Serveis Territorials i la Universitat Autònoma perquè l’edifici forma part de la UAB i no és de titularitat intramunicipal. Serveis Territorials vol aclarir aquest tema abans de començar les obres”.

AJUTS A L’ESCOLARITZACIÓ
D’altra banda, l’Ajuntament de Cerdanyola ha destinat 448.006,77 euros a ajuts a l’escolarització. Sense tenir en compte la convocatòria extraordinària d’aquest, s’han atès 559 sol·licituds.

Aquest estiu l’Ajuntament ha realitzat diverses obres als centres educatius. A l’escola Municipal de Música s’ha fet la insonorització de la sala de combo, la substitució dels fals sostres de les aules i la substitució de les portes de les aules. També s’ha pintat l’Escola Saltells, s’ha refet la instal·lació d’aigua de l’espai on es fa l’acollida de l’Escola Les Fontetes, s’ha plantat grama al pati de l’Escola Xarau i s’han refet els lavabos de l’Escola Bellaterra. Els treballs que queden pendents són la substitució de les portes d’entrada de Les Fontetes, el terra de seguretat de cautxú de Xarau i la reparació de la tanca exterior de l’edifici d’educació infantil de l’Escola Municipal La Sínia.

  • Publicat a Ciutat
Subscripció a aquest canal RSS

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C