A l’espera de la resposta de Vodafone

Destacats A l’espera de la resposta de Vodafone

Ajuntament i l’Associació Salut i Control de radiofreqüències de Cerdanyola proposen a l’empresa baixar la intensitat de la radiació que produeixen les antenes de telefonia mòbil

El debat sobre les antenes de telefonia mòbil al centre urbà continua a l’agenda de Cerdanyola. Després de mesos de reunions amb Vodafone que no han acabat amb cap acord, ara Ajuntament i veïns esperen una resposta de l’operadora de telefonia a l’última proposta que se li ha fet arribar: baixar la intensitat de la radiació que produeixen les antenes de telefonia mòbil a Cerdanyola. “De moment Vodafone no ha concretat la seva postura sobre la nostra proposta, m’han comunicat que necessitaven més temps”, anuncia el regidor d’Urbanisme, Ivan González.

MÉS DE 6.000 INSTÀNCIES I 800 SIGNATURES

Una llista de més de 800 entitats -associacions veïnals, culturals, esportives, comerços, empreses, establiments d’hostaleria, partits polítics, sindicats, associacions de gent gran i cíviques, entre d’altres- han signat el manifest de l’Associació Salut i Control de radiofreqüències, que també ha aconseguit més de 6.000 instàncies presentades per ciutadans del municipi. El manifest reclama la retirada de les antenes de Vodafone a Serraperera i Turonet- on l’antena encara no està emetent, però es troba a un pas de la seva connexió-, el control del nivell de les radiofreqüències dels més de 40 repetidors ja existents i la recerca d’un nou model que garanteixi la salut.

El col·lectiu, creat amb la voluntat d’aturar la posada en marxa de dues antenes de telefonia als barris de Serraperera i Turonet, explica que a finals d’octubre el govern municipal els va convocar a una reunió amb Vodafone on “s’obre una nova via de negociació” més enllà de les ubicacions de les antenes. “Si Vodafone està disposada a baixar la intensitat fins el 0’4v/m la ubicació pot negociar-se”, expliquen els portaveus de l’associació, que apunten que aquesta opció ja s’havia posat sobre la taula sis mesos abans i l’operadora l’havia refusat.


VOLUNTAT DE SUMAR
Quan fa unes setmanes l’Associació de Veïns del Turó reclamava unitat d’acció entre entitats en la lluita contra les antenes de telefonia mòbil a Cerdanyola, la sorpresa va arribar a l’Associació Salut i Control de radiofreqüències. “El nostre propi nom ho diu tot, lluitem per tota la ciutat, creiem que cal sumar i no restar”, remarquen. A més, l’entitat recorda que va néixer amb la voluntat d’aturar la posada en marxa de dues antenes de telefonia als barris de Serraperera i del Turonet. “Sempre hem estat oberts a la ciutadania, les més de 500 persones connectades a Salut i Control de radiofreqüències són de tots els barris”, destaquen. - NF

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C