Un himne molt cerdanyolenc

Els Bombers de la Generalitat disposen ja del seu himne, obra del compositor i pianista local Jesús Acebedo. El també cerdanyolenc Ramon Sauló hi posa la veu.

L’acte de lliurament de medalles del Cos de Bombers ha estat també enguany l’escenari de la presentació del seu himbre, obra del compositor i pianista cerdanyolenc Jesús Acebedo. A més, la peça està interpretada per cantautor Ramon Sauló, també veí de la ciutat.

L’autor, que ha cedit l’obra i tots els drets al Cos, és llicenciat en Musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), tècnic en Musicoteràpia i titulat com a professor de piano pel Conservatori Superior de Música del Liceu. Jesús Acebedo, que treballa a la Sala Central dels Bombers, ha fet dues versions: una cantada amb acompanyament de piano, flauta travessera i violoncel, i una altra versió només instrumental. La lletra fa esment a la carta de serveis dels Bombers de la Generalitat i destaca la importància del treball en equip i els trets que caracteritzen el perfil del bomber. En el seu text, la peça tampoc no oblida els qui han perdut la vida en l’exercici de la seva feina. “És el meu homenatge a tots els companys que dia a dia intenten fer un món una mica millor”, assegura Acebedo, que es mostra molt il·lusionat per haver trobat aquest pont que uneix les que són les dues grans feines i passions de la seva vida: “Música i bombers, bombers i música”.

NOU DISC
Acebedo acaba de publicar ‘El faro’, un nou disc (publicat per Edicions Salòria), que està format per 18 composicions pròpies on el mar té un paper protagonista. - Redacció

 

Articles relacionats (per etiqueta)

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C