La lluita contra la contaminació electromagnètica guanya força amb la inauguració d’ACAC

Destacats La lluita contra la contaminació electromagnètica guanya força amb la inauguració d’ACAC

L’auge de la telefonia mòbil ha incrementat la radiació electromagnètica en la nostra vida diària i fa 22 mesos que la Plataforma No Repetidors de Cerdanyola lluita per reduir l’alt nivell de contaminació procedent d’antenes a la ciutat. A partir d’ara, però, podrà prendre decisions de pes i disposarà de més recursos i dels avantatges fiscals i judicials que suposa constituir-se com a associació. La presentació de l’Associació de Consumidors i Usuaris Actius de Cerdanyola per la Salut i el Control de Radiofreqüències (ACAC) va reobrir el debat dimarts al Museu d’Art de Cerdanyola. “Aquest canvi suposa un pas endavant perquè la causa s’arreli al municipi”, va explicar el president d’ACAC, Josep Vilches.

Acompanyat de l’advocada del Col·lectiu Ronda, Esther Costa, va destacar el compromís de l’associació i el desgast i la transcendència que suposa enfrontar-se a gegants com les empreses. De la mateixa manera que l’impacte constant d’una gota d’aigua desgasta la pell, la radiació de les ones electromagnètiques pot generar migranyes, estrès, manca de son o, en el pitjor dels casos, càncer. Per aquesta raó, “estem a favor de la tecnologia, però no a qualsevol preu”, va afirmar Vilches, “ja que el preu de la salut és molt alt”.

Des de l’experiència de més de quaranta anys del Col·lectiu Ronda, Esther Costa va remarcar el poder dels lobbys de pressió, que obstaculitzen la voluntat per controlar la contaminació per radiofreqüències. “Les ones electromagnètiques estan violant el nostre domicili i la nostra intimitat”, va descriure. Segons estudis que s’han fet, la freqüència amb què s’emeten està per sobre dels límits saludables. Per aquesta raó, cal una societat responsable que faci un ús adequat dels aparells elèctrics, però, per sort, la ciutadania de Cerdanyola parteix amb avantatge, ja que sempre s’ha sensibilitat amb el medi ambient. - OC

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C