El Dia de la Policia Local defensa els drets del col·lectiu LGTBI

Destacats El Dia de la Policia Local defensa els drets del col·lectiu LGTBI

Cerdanyola és impulsora de la Xarxa de Municipis en defensa dels drets del col·lectiu LGTBI com a drets del conjunt de la societat i aquest és el rerefons que va marcar la celebració d’enguany del Dia de la Policia Local a l’auditori de Flor de Maig.

LA NORMALITAT HA DE SER LA DIVERSITAT
L’acte, que va homenatjar persones i entitats que han destacat per les seves accions en pro de la comunitat i va reconèixer agents policials que han realitzat alguna acció extraordinària al llarg de l’últim any, va estar acompanyat de l’exposició ‘El moviment en imatges. El moviment gai, lesbià i transsexual’, que mostra l’evolució i els assoliments més destacables del moviment gai, lesbià, bisexual i transsexual a través de la seva història. Una trajectòria que va repassar l’històric dirigent del Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) i activista, Jordi Petit. “Per aconseguir que la diferència sigui normalitzada cal visibilitat, ens hem de fer visibles fins arribar a ser indiferents. La normalitat ha de ser la diversitat”, remarcava l’activista, que alertava que la “sobredosi de violència” amb la qual són educats els joves “abona a l’homofòbia i a la violència”.En aquest sentit, l’alcalde Carles Escolà afirmava que “és imprescindible avançar en el reconeixement dels drets de totes les persones” i apuntava que “per garantir el bon funcionament d’una societat la llibertat i la seguretat són claus”. La Policia Local, remarcava l’alcalde, “ens ofereix seguretat” i el govern local està treballant “per dotar-la dels efectius i els recursos que necessita”. I com a exemples posava la contractació de cinc nous policies i un reglament de segona activitat que s’espera que sigui efectiu l’any vinent. A més de “posar en valor la tasca diària dels agents”, Escolà remarcava que “cal seguir avançant en un model de policia més compromès amb les entitats i les persones”.

UNA POLICIA LOCAL DE REFERÈNCIA
L’acte de reconeixement a la Policia Local d’enguany, és per a la regidora de Seguretat Ciutadana, Contxi Haro; una manera de dir als agents que “les victòries aconseguides en drets civils dignifiquen la nostra feina”. Ha estat un camí llarg que “no ha estat de franc”, recordava Haro: “Sempre vetllarem perquè no perdeu ni un gran de la vostra humanitat”. I l’intendent en cap de la policia local de Cerdanyola, José Miguel Abdelkader, remarcava que per a la Policia Local “vetllar pels interessos del col·lectiu LGTBI ha de ser un exercici de normalitat”. Avui la Policia Local de Cerdanyola és una “policia municipal de referència”, segons Abdelkader, i les claus d’aquest èxit són el seu model de proximitat i que “entre fracàs i fracàs” l’equip no desespera. - NF

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C