Salut detecta un nou cas de legionel·la a Cerdanyola

Destacats Salut detecta un nou cas de legionel·la a Cerdanyola

Es tracta d’un home de 55 anys que va ser diagnosticat dimarts passat i que està ingressat a la UCI 

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) està investigant un nou cas de legionel·la a Cerdanyola que s’afegeix a les altres tres persones afectades durant la setmana passada. L’últim pacient és un home de 55 anys que va ser diagnosticat dimarts passat i que està ingressat a la UCI, segons l’última notificació de l’ASPCAT.

Dels altres tres afectats detectats a la ciutat, dos ja han rebut l’alta i resta un darrer pacient hospitalitzat que presenta una bona evolució. Salut no descarta que puguin aparèixer més afectats durant els propers dies, ja que el període d’incubació màxim de la malaltia és de 14 dies.

Davant la inquietud mostrada per la ciutadania via xarxes socials, l’Ajuntament ha assegurat que segueix “el protocol establert per la Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència Catalana de Salut Pública”. En aquest sentit, apunta que l’agència, amb l’estreta col·laboració de l’Ajuntament, “va posar en marxa en el moment de conèixer-se la situació tant la investigació epidemiològica com la investigació ambiental”.

COM ES TRANSMET?
Paral·lelament a les investigacions, Salut recorda que la legionel·losi es transmet per inhalació d’aigua polvoritzada o aerosols, i en cap cas es contagia de persona a persona. Així mateix, es pot beure sense cap perill aigua d’abastament públic, la qual també es pot utilitzar per a higiene personal o per cuinar. - Redacció

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C