Salut investiga tres casos de legionel·losi a Cerdanyola

Destacats Salut investiga tres casos de legionel·losi a Cerdanyola

L’Ajuntament de Cerdanyola i la Generalitat treballen conjuntament davant els casos de pneumònia per legionel·losi declarats a la ciutat durant aquesta setmana. De les tres persones afectades, una ja ha rebut l’alta mèdica i les altres dues continuen hospitalitzades presentant una bona evolució, segons informa un comunicat de l’Ajuntament. Els tres són veïns de la ciutat d’entre 52 i 68 anys i cap havia freqüentat altres localitats durant el període d’incubació de la malaltia.

SOTA CONTROL
L’Ajuntament ha aplicat tots els protocols establerts davant de l’aparició de casos d’aquesta malaltia, que afecten als serveis d’Espais Públics i Esports. Aquestes mesures han estat proposades per l’Agència de Salut Pública de Catalunya. En aquesta línia, el govern municipal confirma que l’episodi “està sota control i s’apliquen totes les mesures previstes en aquests casos per garantir el bon estat de salut de la població”. Respecte als veïns afectats, l’Ajuntament espera que es recuperin aviat i normalitzin el seu estat de salut.

NO ES DESCARTA L’APARICIÓ DE MÉS AFECTATS
L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) amb la col·laboració de l’Ajuntament investiga des del primer moment l’origen de tres casos de pneumònia per legionel·la notificats.Es treballa tant en la investigació epidemiològica com en la investigació ambiental. Des de l’Agència de Salut Pública de Catalunya no es descarta que puguin aparèixer més afectats durant els propers dies, atès que el període d’incubació màxim de la malaltia és de 14 dies. La legionel·losi es transmet per inhalació d’aigua polvoritzada o aerosols, però no de persona a persona. L’aigua d’abastament públic, tant dels domicilis particulars com de les fonts públiques, es pot beure sense perill i es pot fer servir per a la higiene personal i per cuinar. També es poden ingerir els aliments rentats amb aigua. - Redacció

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C