La Diada del 27-S

Destacats La Diada del 27-S

El pilar d’honor dels Castellers de Cerdanyola, la música de la banda i la coral de l’AMCV, les sardanes de l’Agrupació Sardanista i les ofrenes florals d’entitats i partits polítics. Fins aquí, la commemoració institucional de la Diada Nacional de Catalunya a la plaça de l’Onze de Setembre de Cerdanyola seguia el guió d’altres anys en els aspectes formals, però la diferència arribava amb un contingut on tots els discurs van centrar-se en la cita electoral del 27-S.

Abans del moment de l’ofrena institucional -sense manifest i amb les absències de C’s i PP-, els partits polítics tenien diferents reinvidicacions. Junts pel Sí deia sí a la construcció d’un país i a una millora econòmica, política i social. Catalunya sí que es pot apostava per un referèndum vinculant mitjançant el qual el poble de Catalunya decideixi de forma sobirana el seu futur. Des del Compromís i la Cup es remarcava que el dia 27 es votarà en unes eleccions de “caràcter plebiscitari” on tots tenim la “gran responsabilitat d’obrir un procés de construcció d’un nou estat, un procés de ruptura constituent des d’abaix”. I en l’àmbit de Cerdanyola, Compromís assegurava que entoma l’encàrrec particular de “continuar en la nostra tasca de construir i eixamplar, amb el conjunt de la ciutadania, una veritable xarxa d’unitat popular”.Per la seva banda, el PSC destacava que cal construir una Catalunya millor dins una Espanya diferent: “No volem anar junts pel sí, ni fer fronts pel no”. Els socialistes van assegurar que volen un país amb el benestar de la gent com a  bandera.

A la tarda, centenars de cerdanyolencs van participar a la Via Lliure de la Meridiana i des de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Cerdanyola es van desplaçar cinc autocars.

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C