Cerdanyola, ciutat capdavantera en la cardioprotecció

Destacats Cerdanyola, ciutat capdavantera en la cardioprotecció

Cerdanyola serà una de les ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona amb un grau més alt de cardioprotecció gràcies a la instal·lació de 15 Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA) a diversos centres cívics, a dependències municipals i dues patrulles de la Policia Local.

En concret, en els propers 15 dies d’instal·laran a la casa consistorial, a les dependències de l’Àrea Social i de la Policia Local, a l’Ateneu, a cinc centres cívics, a dos vehicles de la Policia Local i a les instal·lacions esportives de Can Xarau, Montflorit, la Bòbila i Fontetes. “L’any vinent la nostra intenció és ampliar la xarxa amb la instal·lació de més desfibril·ladors a la nova biblioteca Central, als dos mercats municipals i a més cotxes de la Policia Local”, remarcava l’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona. Per al govern municipal, segons Carmona, “aquest és un pas més per aconseguir l’smart city que volem fer de Cerdanyola”.

L’empresa Cardiosos, que es dedica a la protecció global de la salut, és l’encarregada d’oferir aquest servei a la ciutat. Els aparells que instal·larà l’empresa són d’última generació, tenen una bateria per a un mínim de quatre anys, van instal·lats dins d’unes cabines  a les quals Cardiosos hi accedeix telemàticament i permeten que qualsevol persona en pugui fer-ne ús. “Quan s’engega va guiant amb instruccions de veu, no hi ha possibilitat d’errors”, explicava el director executiu de Cardiosos, Pep Méndez. Malgrat que qualsevol podrà utilitzar el DEA, Cardiosos ha previst la formació a 144 treballadors municipals. L’empresa ja ha cardioprotegit altres municipis de Catalunya i apunten que tot i que l’ús dels DEA no és molt elevat, “només que s’utilitzin una vegada i salvin una vida ja és suficient”.

Articles relacionats (per etiqueta)

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C