El sincrotró ALBA acostarà la ciència al centre de la ciutat

Amb l’objectiu que el públic “vegi la ciència com una cosa propera i ncessària” el Sincrotró Alba se suma a la Nit Europea de la Recerca, una gran festa de la divulgació de la ciència que celebrarà una nova edició el proper divendres, 26 de setembre, a diferents punts de l’Estat espanyol. Així, el Sincrotró ALBA portarà al Museu d’Art de Cerdanyola (de 18 a 23 hores) una exposició sobre la cristal·lografia i els sincrotrons -per celebrar l’Any Internacional de la Cristal·lografía 2014-, trobades amb investigadors, xats a Twitter, jocs i un final de festa amb monòlegs científics a càrrec de Big Van Theory. “Els investigadors explicaran les aplicacions del sincrotró amb la voluntat de donar a conèixer les investigacions que s’hi realitzen”, destacava la cap de comunicació del Sincrotró Alba, Ana Belen Martínez.

Un altre dels objectius de la jornada és “despertar les vocacions científiques entre els nens”, assegura David Segarra, de la Fundació Catalana per a la Recerca. I per aquest motiu durant tota la Nit Europea de la Recerca, i a totes les seus, tindrà lloc el concurs “Dibuixa a un científic o científica”, adreçat a participants de 6 a 14 anys. La finalitat és poder observar com els infants veuen els investigadors i analitzar si aquesta imatge evoluciona al llarg de les diferents edicions de l’esdeveniment.

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i la Fundación Séneca de Murcia són els socis responsables de la organització d’aquest concurs. Tot i que la Nit Europea de la Recerca proposarà activitats relacionades amb tots els àmbits del coneixement, aquest edició posarà especial èmfasi en la cristal·lografia i la biotecnologia ja que enguany se celebren els anys internacionals d’aquestes temàtiques.

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C