Les residències comencen a entrar en la nova normalitat

Deu dies després que Catalunya entrés en l'etapa de represa posterior a la desescalada post COVID-19, el Procicat ha aprovat el Pla sectorial de represa de la normalitat en l’àmbit residencial. Aquest document, que substitueix el Pla de desescalada en centres residencials, conté les indicacions i mesures que han de seguir les residències del territori per garantir la salut i la seguretat dels seus usuaris en el marc d'aquesta nova normalitat. Les residències de gent gran de Catalunya hauran de realitzar a partir d'ara, diàriament, un control clínic i epidemiològic del virus de la COVID-19 a tots els treballadors i residents del centre per a controlar els contagis i detectar-los de manera precoç.

El pla fixa també que les visites a residents es farà amb cita prèvia i que els ancians podran, seguint determinades pautes, absentar-te del centre per a anar de vacances o per a visitar a familiars. També contempla la possibilitat que les residències acceptin nous ingressos, però en aquest cas els nous residents hauran d'haver passat en les últimes 48 hores una prova PCR de detecció del coronavirus amb resultat negatiu i romandran en aïllament deu dies.

D’altra banda, la nova normativa també preveu la recuperació d’activitats com ara sortir al carrer a passejar, visites a cases de familiars o passar les vacances en família. Els residents més autònoms poden sortir sols si tenen capacitat per complir les mesures de protecció. També es poden autoritzar sortides llargues d'un dia per a sortides familiars, per les quals caldrà que la família o el resident signin un document de declaració responsable i a la tornada s'haurà de desinfectar el calçat o la cadira de rodes, rentar les mans i canviar-se de roba i desinfectar-la.

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C