Front comú d’alcaldes de la comarca per exigir que es connecti la R4 amb l’aeroport

aeroport aeroport aeroport

Els set municipis del Vallès Occidental per on passa l’R4 de Rodalies i que compten amb estacions s’han reunit al Consell Comarcal per abordar l’anunci del govern de la Generalitat d’encarregar a Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) l’explotació del nou servei ferroviari entre Barcelona i l’Aeroport del Prat. Els alcaldes i alcaldesses vallesans plantegen una opció més de connexió amb l’aeroport mitjançant el perllongament de la R4.

Els batlles han signat una carta conjunta que faran arribar al conseller de Territori, Damià Calvet, per traslladar-li el seu malestar i convidar-lo a participar en una reunió del consell d’alcaldes d’aquesta comarca. A la carta es remarca que “la realització d’aquest nou servei a través de la R4 permetria connectar directament les ciutats del Vallès Occidental, comarca que compta amb gairebé un milió d’habitants, amb l’aeroport de Barcelona”. A més, segons es destaca, aquesta proposta oferiria altres avantatges per al conjunt dels ciutadans dels territoris i de la regió metropolitana com permetre un enllaç amb més freqüències a l’aeroport del Prat, una opció de transport millor connectada amb la resta de línies de Rodalies i de serveis ferroviaris; “Seria una solució més beneficiosa per al conjunt de la xarxa de rodalies, ja que no ocuparia nous solcs. Mentre que l’opció d’introduir una nova llançadora congestionaria més la xarxa actual i podria suposar la supressió d’altres serveis”, asseguren els batlles.

PER ON PASSA LA R4?
La línia R4 comunica el Penedès amb el Baix Llobregat, Barcelona, el Bages i el Vallès Occidental. En aquesta última passa per Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès, Barberà del Vallès, Sabadell, Terrassa, Viladecavalls i Vacarisses.

- Redacció

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C