El carrer i la plaça Goya es reformaran amb 1’2 milions

Destacats El carrer i la plaça Goya es reformaran amb 1’2 milions

El govern local aprova la licitació de la primera fase de la reforma del barri de Fontetes

Llum verda a la licitació dels treballs de reforma del carrer i la plaça de Goya, la primera fase de l’actuació integral de reforma i reurbanització prevista al barri de Les Fontetes. Amb un pressupost base de licitació d’1.2 milions d’euros es vol reurbanitzar l’espai públic del carrer i plaça de Goya a partir dels objectius contemplats al projecte per a la reurbanització i reforma de l’espai públic del barri de Les Fontetes.

Què es farà?
El govern local impulsa l’actuació al carrer i a la plaça de Goya i en funció dels recursos existents, anirà actuant a altres zones del barri fins a completar l’actuació al barri de Les Fontetes; segons informa en un comunicat. L’actuació municipal vol reforçar la identitat del lloc i el sentiment de pertinença.

“La plaça Goya té una posició central dins del barri de Les Fontetes i també molta potencialitat com a element revitalitzador de la zona”, apunta el consistori. Les actuacions previstes es plantegen en dues zones clarament diferenciades per la divisió longitudinal que marca la geometria en forma de L de la planta. A la part inferior de la L, zona més situada al sud, l’objectiu és consolidar aquest espai com a peça central de l’eix horitzontal cívic i comercial d’organització interna del barri, connectant a l’est amb nucli econòmic del barri, i a l’oest amb la zona verda final situada al “fons” de Les Fontetes. Per tant, es planteja un espai de prioritat per vianants amb secció única, on a partir del canvi de rasant es connecta, sense barreres arquitectòniques, el carrer de Goya amb el carrer de Zurbarán. Potenciant que l’activitat cívica i comercial es prolongui sobre aquest eix, i cap a l’oest del barri.

A la part superior de la L, zona més situada al nord, l’objectiu és la consolidació com a espai verd del barri convertint-lo en l’espai cívic d’organització interna del barri, millorant la seva connectivitat perimetral. Així, es proposa una plataforma tova de secció única a cota de la edificació perimetral que ha de permetre l’ús cívic des dels locals de planta baixa de l’edificació adjacent, alhora que es planteja l’eliminació i redisseny de les jardineres perimetrals mantenint part de la vegetació existent, però permetent la màxima accessibilitat.

La nova secció permet l’augment de paviment drenant, la disposició de nous arbrats, mobiliari, il·luminació perimetral, zones de jocs infantils i reserves destinades a ús comercial del espai públic. A la part nord d’aquest espai per separar visual i acústicament de la rotonda de la ronda de Cerdanyola, es disposa un conjunt de jardineres inclinades més altes, que fan de barrera, projectant la visió cap al parc del Turonet. A més, permet la disposició de noves fileres d’arbrat laterals a ambdós costats, mobiliari, il·luminació bilateral, i reserves d’espai per ús comercial de l’espai públic.

Millores al carrer Goya
L’actuació a la plaça de Goya està íntimament vinculada a l’actuació sobre aquest espai. L’execució conjunta d’aquests dos àmbits garanteix l’objectiu de canvi de via interna de circulació i bossa d’aparcament per convertir-lo en peça central de l’eix horitzontal cívic i comercial d’organització interna del barri, connectant a l’est amb nucli econòmic del barri i a l’oest amb la zona verda final situada al “fons” de Fontetes. Aquí es planteja un carrer de prioritat per a vianants amb secció única, on a partir del canvi de rasant es connecta, sense barreres arquitectòniques, la plaça de Goya amb la Ronda de Guinardó. La nova secció permet la disposició de noves fileres d’arbrat laterals a ambdós costats i il·luminació bilateral. A més, es restringeix el pas dels vehicles només per a serveis cap al passatge de Goya. - Redacció

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C