El mercat de Fontetes reobre amb gran afluència veïnal

Destacats El mercat de Fontetes reobre amb gran afluència veïnal

La llotja obria de nou les seves portes divendres passat enmig d’una gran expectació després d’estar un mes tancada per la realització de les obres més importants de la reforma integral que s’hi fa. Durant el mes d’agost s’ha esbocat un lineal de parades buides, arreglat el sòl de la zona del peix evitant les filtracions i acumulacions de l’aigua i s’han renovat les cambres frigorífiques, entre d’altres actuacions.

El president de la junta de concessionaris del Mercat Municipal de Les Fontetes, Julià Puig, explica que la gent “tenia ganes de Mercat, volia retrobar les parades de sempre i veure què s’hi ha fet, durant el mes d’agost”. Puig valora positivament la feina que s’ha fet fins ara i que continuarà fins al mes de març vinent de manera simultània amb l’activitat comercial. “Ara hi ha les bases per un futur del Mercat Municipal”, explica, tot afegint que caldrà que concessionaris i Ajuntament s’asseguin per dinamitzar la llotja, un equipament referent al barri i a la ciutat. L’alcaldessa accidental Laura Benseny i la regidora de Promoció Econòmica, Contxi Haro, han visitaven la plaça i han parlat amb Puig i amb altres placers per a conèixer el seu parer de la feina feta fins ara i la que resta per enllestir la reforma.

Els treballs de remodelació del Mercat Municipal de Les Fontetes continuaran compatibilitzant la tasca de reforma amb l’activitat comercial. A partir d’ara es treballarà en obrir el mercat a la plaça del Pla de les Alzines substituint el tancament actual d’obra per un de vidre. Es crearà un gran porxo d’accés a la plaça que actuarà com a element destacat i que permetrà accedir a una zona vestíbul, una part de la qual a l’exterior de l’edifici i l’altra a l’interior. Ja s ‘han enderrocar les parades sense ús ubicades on anirà el porxo i s’eliminaran els graons. S’adaptarà a les persones amb diversitat funcional una de les entrades. La reforma inclou la construcció de nous lavabos, entre d’altres actuacions.
El projecte de reforma ressaltarà les característiques arquitectòniques dels edificis, com ara les voltes de la teulada, al temps que s’amagaran les màquines existents. També es vol millorar la ventilació i la il·luminació natural.

MÉS D’UN MILIÓ D’INVERSIÓ

L’import total invertit al Mercat Municipal de les Fontetes és d’1.187.174 euros. En concret, la remodelació del mercat té un cost d’1.026.843,09 euros i les actuacions de manteniment de les cambres frigorífiques pugen a 160.331 euros. - Redacció

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C