banner web

L’Ateneu acull la fira Orienta Cerdanyola

Destacats L’Ateneu acull la fira Orienta Cerdanyola

La fira és la segona fase d’un programa d’orientació al llarg de tot el curs adreçat a l’alumnat de 4t d’ESO

Un dels eixos de treball del servei de Joventut és l’orientació i enguany l’Ajuntament fa un pas més endavant amb la fira Orienta Cerdanyola, fruit d’una tasca que ja porta anys fent-se però que “ara està més coordinada i lligada”, valorava la regidora d’Educació i Joventut. La fira, que tindrà lloc avui i demà dijous a l’Ateneu, inclourà monogràfics adreçats a l’alumnat de 4t d’ESO, xerrada a les famílies, el taller ‘I després de l’ESO?’ i estands informatius amb oferta educativa postobligatòria i d’orientació a Cerdanyola.

D’ON SURT LA PROPOSTA?
El curs 2015-16 el grup de treball d’orientadores dels instituts de Cerdanyola va guanyar el premi Educaweb pel seu blog ‘Capbussa’t a l’empresa’, que consistia en una activitat d’orientació de les que aquesta entitat ofereix als centres. I l’any passat, aprofitant el premi d’Educaweb, es va fer una jornada d’orientació a l’Ateneu. “Es va quedar curt i vam decidir incorporar-ho com a línia de treball i ampliar-ho amb la tasca de les orientadores del Casal de Joves”, explica Vila. L’objectiu no és altre que seguir avançant en una Cerdanyola educadora i orientadora: “El que volem és quan un jove es trobi en un punt que no sap per on continuar, pugui rebre un acompanyament que li permeti prendre una decisió lliure i conscient”.

La fira és la segona fase d’un programa d’orientació al llarg de tot el curs, adreçat a l’alumnat que enguany acaba l’ESO i al que s’han adherit els cinc instituts públics, el CFT Flor de Maig, el CFA L’Alzina i FEDAC-Cerdanyola. Abans de la fira es van fer xerrades generals als centres i després es farà orientació als instituts i xerrades sobre interessos.

PROGRAMA QUE SERÀ VIU
L’objectiu és poder complementar la tasca d’orientació que es fa als centres, posant al seu abast recursos professionals i materials de manera conjunta. Des del consistori es destaca sobretot el “treball transversal que suposa” i la “creació de xarxa que està implicant”. A Cerdanyola “hi ha una oferta educativa molt àmplia” i el govern municipal vol “orientar i ajudar a orientar” en un “procés que pot arribar a ser traumàtic”, assegurava la regidora, que anunciava que el programa d’orientació “està aquí per quedar-se” i que serà viu per respondre a les “demandes i inquietuds reals” dels instituts. - NF

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C