Neix l’Associació Catalana de Municipis i Entitats per a la Gestió Pública de l’Aigua

Destacats Neix l’Associació Catalana de Municipis i Entitats per a la Gestió Pública de l’Aigua

Unitat municipal per promoure la gestió pública de l’aigua. Ja ha quedat constituïda oficialment l’Associació Catalana de Municipis i Entitats per a la gestió Pública de l’Aigua (AMAP) en un acte celebrat a l’Ajuntament de Barcelona. L’Assemblea Constituent de l’AMAP ha comptat amb la presència de representants de tot els Ajuntaments que formen part de la Comissió Executiva, entre ells el regidor d’Urbanisme i Medi Ambient de Cerdanyola, Ivan González.

Suport als ajuntaments que vulguin encaminar-se cap una gestió pública de l’aigua i incidir en polítiques públiques

En els primers passos de la creació de l’entitat el govern municipal ja va defensar la importància de la recuperació de la sobirania municipal tot manifestant que “la gestió pública de l’aigua és el model més just” i que cal “assegurar que un bé bàsic per a la vida estigui garantit universalment”.
L’AMAP es constitueix com una associació sense ànim de lucre, per difondre i promoure la gestió íntegrament pública de l’aigua, amb l’objectiu principal de donar suport als ajuntaments que vulguin encaminar-se cap una gestió pública de l’aigua i incidir en polítiques públiques relatives a la gestió pública de l’aigua.

Els primers passos de l’associació han estat la constitució de l’Assemblea General i la Comissió Executiva,  l’admissió de nous integrants -com les empreses públiques, Aigües del Prat i Barcelona Cicle de l’Aigua i l’entitat Enginyeria sense Fronteres- i l’aprovació del pressupost i el pla d’actuació.

La Comissió Executiva està formada per l’Ajuntament de Barcelona que ocuparà la Presidència, l’Ajuntament del Prat de Llobregat ocuparà la Vicepresidència i l’Ajuntament de Badalona ocuparà la Secretaria i l’Ajuntament de Terrassa ocuparà la Tresoreria. Els Ajuntaments de Cerdanyola del Vallès, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet i l’entitat Enginyeria sense Fronteres ocuparan la resta de vocalies.

Què farà l’entitat enguany?

El Pla d’Actuació per l’any 2018 estableix la consolidació de l’associació, l’establiment d’una estratègia comunicativa per la promoció de la gestió pública de l’aigua, recolzar aquells municipis que vulguin apostar per la gestió pública de l’aigua, i l’inici de contactes -amb municipis, entitats, universitats, societat civil, sindicats i altres- amb l’objectiu de crear un marc de treball, recolzar iniciatives de debat tècnic sobre la gestió de l’aigua i impulsar la incorporació de nous membres a l’associació.

Articles relacionats (per etiqueta)

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C