L’Explorer Cerdanyola 2018 s’inicia com una aventura col·lectiva d’emprenedoria

Destacats L’Explorer Cerdanyola 2018 s’inicia com una aventura col·lectiva d’emprenedoria

Un total de 20 participants i 13 projectes diferents són les xifres amb les quals s’inicia el programa Explorer ‘Joves amb idees’ -l’evolució de l’abans anomenat Santander Yuzz- a Cerdanyola. La proposta, dirigida a joves d’entre 18 a 31 anys, pretén potenciar el talent i la capacitat innovadora dels joves de tot l’Estat Espanyol.

CINC MESOS D’APRENENTATGE COL·LECTIU

Explorer consisteix en sis mesos de formació i ideació, durant els quals els participants desenvoluparan les seves idees de forma col·laborativa, es connectaran amb altres emprenedors i rebran assessorament personalitzat i formació d’una xarxa de més de 200 experts en innovació i models de negoci. Un cop finalitzada la formació, el projecte més ben valorat de l’Explorer Cerdanyola viatjarà a Silicon Valley, el referent mundial en innovació i emprenedoria, al costat d’altres 50 emprenedors de tot el país on rebran classes magistrals en empreses tecnològiques punteres, assessorament en internacionalització i contacte amb inversors. A més, els tres millors projectes rebran 30.000, 20.000 i 10.000 euros per accelerar el seu desenvolupament. Però més enllà del premi, el més important és l’actitud de permanent aprenentatge, segons la regidora de Promoció Econòmica, Contxi Haro: “Avui comenceu una aventura que també es col·lectiva, heu de treballar en el vostre projecte però també col·laborar amb els altres, el vostre èxit serà més gran si gaudiu d’aquesta experiència de forma col·lectiva”. Per la seva banda, el director de Banca Institucional de la Territorial de Catalunya de Banc Santander, José María Martínez, defensava que “amb actitud som capaços d’aconseguir absolutament tot” i es mostrava convençut que de l’Explorer Cerdanyola sorgiran “grans iniciatives”.

PROJECTES D’EXIT QUE HAN VIST LA LLUM A CERDANYOLA

Una mostra que les paraules de Martínez toquen de peus a terra és l’èxit d’un dels projectes que va néixer a la ciutat. L’enginyer cerdanyolenc Baltasar López, guanyador del Yuzz 2016 amb Millor Battery, inaugurarà una fàbrica de bateries de liti a Cerdanyola. L’empresa, després de cinc anys treballant en una tecnologia pròpia amb la qual es puguin crear bateries de liti més lleugeres, amb més vida útil i major autonomia que les ja existents, ja es troba preparada per començar a produir-les en sèrie. - NF

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C